An Attic Re-imagined as a Bright, Airy Guest Room

Photography:  Sarah Elliott , used with permission

Photography: Sarah Elliott, used with permission

We're heading up to New York today, with the lovely 1800's Catskills farmhouse of Lisa Przystup and her husband, Jonathon Linaberry. Working with a tight budget and doing the work themselves on weekends, they've slowly turned their farmhouse into a treasure-trove of delightful spaces. Their latest project, the spacious attic-turned-guest-room, is filled with clever details. They've created an airy space perfect for summer guests through a combination of using what already was and adding simple touches that could have already been.

The original bones of the space were good. The only thing the envelope needed was a few coats of fresh paint. They kept it neutral, using Tricorn Black for the existing wood floors and Extra White on the walls (both by Sherwin-Williams). The uniquely-shaped, existing vintage door and a bureau, left behind by the previous owners, add to the farmhouse charm. The couple repurposed a massive overturned crockpot found in Linaberry's grandmother's garage as an ingenious nightstand, and included another heirloom: the wood folding chairs, originally belonging to Linaberry's grandfather. In keeping with the airy feel, a folding camp cot as a window seat was sourced from Craigslist.

Przystup supplemented these special pieces with understated ones that make the guest room feel as if it could have always been there. A muted roman shade on the window and linen duvet cover (from Parachute) have a kind of rustic elegance. And the dried stems and tumbleweed soften the space with a little whimsy. In another innovative move due to the sloped ceiling, "the couple sourced two pendant lights from Vintage Wire & Supply, hung them from a single source above the bed, and pinned them on either side, where they serve as reading lights." (Quote: Remodelista)

With a creative eye and an open attitude toward unique solutions, Przystup created a light-filled haven guests will love to escape to all summer long.

lisa-przystup-attic-doorway-sarah-elliott-1466x2199.jpg
lisa-przystup-attic-bedside-table-1-sarah-elliott-1466x2199.jpg
lisa-przystup-attic-bedside-table-2-sarah-elliott-1466x2199.jpg
lisa-przystup-attic-camp-cot-sarah-elliott-1466x2199.jpg
lisa-przystup-attic-sitting-area-sarah-elliott-1466x2199.jpg
Before; all before photos taken by the owner

Before; all before photos taken by the owner

Before

Before

Before

Before

Photography: Sarah Elliott, used with permission | Project originally featured on Remodelista